Meséljenek rólunk az edzőtársak!

“A capoeirával két éve ismerkedtem meg, amikor a tesóm elkezdett járni az edzésekre. Amikor haza jött, mindig újat mutatott, és mindig nagyon tetszett. Aztán végül én is bátorságot kaptam hozzá, és elkezdtem. Nagyon jó és szeretem, azóta az önbizalmam is sokkal nagyobb lett. Csak ajánlani tudom mindenkinek!”
Suricata, mosonmagyaróvári csoport
“Iskolai bemutatón találkoztam először a capoeirával. Már az első edzésen nagyon megtetszett ez a harcművészet. Eddig egyik sport sem fogott meg úgy, mint a capoeira. A mozdulatok, az énekek, a hangszerek… Alapból nem szeretek sportolni, de mióta megismertem a capoeirát ezt teljesen megváltozott. Az eddig kipróbált sportoknál az edzésekre járás nehezemre esett, a capoeiránál alig várom, hogy mehessek. Egy edzést sem szeretnék kihagyni, mert mindig jól érzem magam, nagyon jó a társaság, családias a hangulat, soha nem unatkozom.”
Calado, győri csoport
“Találkozásom a capoeirával a fiam első bemutató edzésén volt. Teljesen a hatása alá kerültem. Sokszor mondták már, hogy lehet érezni a pozitív energia áramlását. Eddig nem igazán tudtam miről beszélnek. Akkor, ott éreztem, pedig csak külső szemlélő voltam. Annyira megérintett a capoeira, hogy muszáj volt nekem is kipróbálni. Egyszerűen fantasztikus. Amikor megszólal a berimbau, úgy érzem, mintha egy másik világban lennék. A capoeirában az tetszik, hogy különleges, változatos, könnyed, de mégis kemény. A közösség tagjai nagyon kedvesek, barátságosak, segítőkészek. Úgy érzem, végre megtaláltam azt, amivel igazán tudnék azonosulni. Egyetlen dolgot sajnálok, hogy nem 20 évvel ezelőtt találkoztam a capoeirával.
Pantera, győri csoport
“Gyerekkorom óta nagyon tetszett ez a nem hétkoznapi harcműveszet. Korábban űztem küzdősportokat, de egyik sem tetszett ennyire. Eredetileg a testmozgás miatt kezdtem el, de már látom, hogy ez sokkal több annál. Ez egyfajta műveszet… megtanítja, hogyan figyeljünk oda magunkra és egymásra. Hatalmas energiával tölt fel, és általa rengeteg fantasztikus embert ismertem meg. Kívülről nehéznek tűnik… és az is, de fokozatosan, nagyon szépen lehet fejlődni.”
Evelin, mosonmagyaróvári csoport
“Sportokhoz nem sok közöm volt a capoeira előtt, néhány évig kézilabdáztam a suliban, de túl durvának találtam, így abbahagytam. Láttam, hallottam a capoeiráról, és gondoltam, egy próbát megér. Ez volt 2010-ben. Azóta rendszeresen edzek, workshopokra járok, olyan helyekre jutottam el, és olyan dolgokra vagyok képes, amire a capoeira nélkül nem lennék. A legjobbat hozza ki belőlem.”
Raposa, győri csoport
“Azt szeretem a capoeirában, hogy sok készségemet fejleszti mind szellemi, mind fizikális szinten. Jobb lett a ritmusérzékem és az állóképességem, magabiztosabb lettem. Az edzéseken családias légkör fogad. A jó hangulat mellett, “kicserélve” érek haza utána!
Furacão, mosonmagyaróvári csoport
“Én nagyon szeretek edzésre járni. Nagyon jó a csoport, mindegy ki hány éves, mindenki jóban van mindenkivel. Nagyon szeretem a mozgást, és jó, hogy megtanulhatjuk a hangszereket is.”
Aranha, mosonmagyaróvári csoport
“2013. márciusában egy barátnőm hívott, hogy nézzem meg a capoeira edzést. Az első alkalommal megijedtem, hogy milyen nehezek a mozdulatok, de mivel szeretem a kihívásokat, a következő edzésre is elmentem. Szorgalmasan gyakoroltam, és mára már csak nevetek az ijedségemen. Az is könnyített a helyzetemen, hogy a csoporttársaim segítőkészek, és nagyon jó fejek. Remélem, erre a következő generáció is rájön. Alig várom nyáron a közös táborozást!”
Emeli, mosonmagyaróvári csoport
“Szerintem nagyon jó kis közösség. Kevés sportban látni olyat, hogy nem tesznek különbséget a gyerekek és felnőttek között. Én úgy gondolom, hogy minden gyereknek szüksége lenne a rendszeres sportra, és ha még élvezi is, akkor nincs is kérdés. Az első edzéstől kezdve, látni a szemében a capoeira iránti szeretetet.
Gabi, szülő, Mosonmagyaróvár