Aluna Narizinho

Graduada Narizinho – valódi nevén Varga Stella – 1991-ben született a szlovákiai Vágsellyén. Már fiatalon is nagyon érdeklődött a különböző sportok iránt, valamint versenyszerűen több évig atlétikázott és úszott. Későbbiekben versenyszerűen lovasgimnasztikázott. A capoeirával először 2009-ben találkozott egy újonnan nyitott klubban Galántán. Későbbiekben az Újvári csoport tagjaival edzett, majd a tanulmányai miatt a komárnói klubban folytatta az edzést Instrutor Latino vezetése alatt. A hazai és a nemzetközi szemináriumok és versenyek állandó résztvevője. Említésre méltó, hogy Narizinho első fokú kondiedző tanúsítvány tulajdonosa.

A contra-graduada övet (narancs-kék) 2015-ben szerezte meg Bécsben.

2015-ben sikerült elindítania Graduado Raiz-szal a tatabányai Vem Camará Capoeira csoportot.

Graduada övét 2016-ban szerezte meg Klagenfurtban.

„Minél magasabb rangú övem volt, annál jobban és keményebben edzettem. Most, hogy már edző vagyok, sokkal komolyabb és felelősségteljesebb a hozzáállásom a capoeirához. Mára már nem csak egy hobbi számomra, a capoeira az életstílusom, és a mindennapjaim kihagyhatatlan része.“

Mint edző, minden esetben példát szeretne mutatni a diákjainak, és motiválni őket. Az edzésein nagy hangsúlyt fektet a capoeira alapjaira, és nagyon fontosnak tartja az állóképesség folyamatos fejlesztését, ami e harcművészet fontos eleme.

Mentés