Edzések

Sok szeretettel várunk edzéseinken!

Az első edzés INGYENES! Nem veszthetsz vele semmit 

A gyermek és felnőtt csoportokhoz is folyamatosan lehet csatlakozni, hiszen az új tanulókkal külön foglalkozunk, amíg fel tudják venni az edzések ütemét.

Amit feltétlen hozz magaddal: kényelmes edzőruhát, vizet és a jó kedvedet! Edzőcipőre nem lesz szükséged 

A capoeira egy brazil eredetű, összetett harcművészet, mely mára igen nagy népszerűségnek örvend az egész világon. Táncos mozgásba rejtett harcmodorról van szó, melyet hazájában a szegények sportjaként emlegetnek. A capoeira a mozgás, a zene, a fizikai kifejezés és stratégia örömének megtestesülése. A mai tanítványok is – ahogy a capoeira legkorábbi művelői – megtanulják a küzdelmet ünneppé változtatni: hinni a saját képességeikben és megérteni a gazdagságot, amit ennek másokkal történő megosztása jelent.

A Vem Camará Capoeira célja a capoeira igényes, magas szintű tanítása, különös figyelemmel a technikákra és a fizikai erőnlét fejlesztésére úgy, hogy mindeközben átadja a capoeira szellemiségét, hagyományait és életfilozófiáját. Rendszeresen seminarokon/workshopokon veszünk részt Mestre Paçocával, a Vem Camará Capoeira csoport alapítójával és külföldi vendég mesterekkel, melyeken elsősorban a technikai fejlődésen a hangsúly, ezek egyben felkészítenek a nemzetközi bajnokságokra és házi versenyekre is. Számos közösségi program, zenés edzések, kirándulások szervezése is a csoport nevéhez köthető. Lehetőség nyílik a hagyományos brazil capoeirás hangszerek megismerésére, mely bizonyos tudásszint elérése után elvárás is. Ezen kívül a Maculele harci tánc és a Samba de Roda tánc oktatásával is foglalkozunk.

Magyarországon 2007-ben, Győrben indult el az első capoeira csoport Tomáš Vu Thanh, azaz Instrutor Latino vezetésével. Ezt követte a Mosonmagyaróvári csoport 2010. októberében, itt az edzéseket Horváth Tamás, Graduado Rastafari felügyeli. Tatabányán 2015-ben kezdődött a capoeira oktatás Graduado Raiz és Aluna Narizinho vezetésével. Latino figyelemmel követi a vidéki csoportok fejlődését is, és rendszeresen jár hozzájuk is edzéseket tartani.

A Vem Camará Capoeira csoport alapítója Mestre Paçoca, akitől Latino a kezdetektől fogva tanulja a harcművészetet.